Actueel

Elke zichzelf respecterende stad in Vlaanderen stelt Blue Bikes ter beschikking.
Leuven, Aarschot, Diest, Sint-Truiden: in elke naburige stad kon je al aan het station terecht voor deze deelfietsen.
In Tienen was er echter nooit werk van gemaakt, hoewel dit in het verleden ook de garantie was op een fietspunt, wat we nu spijtig genoeg missen.
Maar die Blue Bikes, die...

“Wat maakt jou gelukkig in je buurt?” Met die vraag opent Groen Tienen de campagne voor de lokale verkiezingen. Met een flyer gedrukt op bloemenzaadpapier gaan de Tiense Groenen het gesprek van deur tot deur aan. Als eerste was de Withuisstraat aan de beurt.

Groen-lijsttrekker Tom Roovers legt uit: “Geluk betekent voor iedereen iets anders.  Maar er zijn wel een paar grote gemene...

 

In 2016 maakte Tienen werk van een participatietraject 'de Tien'.
Laat ons eerlijk zijn, Tienen had nog niet veel ervaring met participatie, en ook nu is er nog een hele weg af te leggen.
​Onder externe begeleiding werden Tienenlabs georganiseerd, waar Tienenaars aan deelnamen met zin om iets te organiseren en om Tienen in een positief daglicht te stellen....

Een speeltuin, dat is geen gazon met een draad erom en catalogustoestellen erin. Niet meer!
Op deze drie jaar zorgden we voor drie 'andere' speeltuinen!

​In 2016 werd er de avontuurlijke speeltuin op het Vianderdomein gebouwd, aansluitend op het net afgewerkte avontuurlijke buitenklasje.
Er werd gekozen voor natuurlijke materialen (robinia, wilgenvlechtwerk,...

De basisschool van Oplinter maakt veel werk van verkeersveiligheid. Zij brachten de knelpunten in kaart en namen ons mee op een knelpuntenwandeling.
De plannen voor de herinrichting voor de dorpskern, die stof lagen te vergaren, werden uit de kast gehaald en gebruikt als basis om de schoolomgeving en het dorpsplein aan te pakken.
Het kruispunt kreeg een verkeersplateau,...

"Als schepen voor ontwikkelingssamenwerking maakte ik werk van een voortdurend engagement met YOUCA (Youth for Change and Action).", vertelt Tom Roovers.
"Deze organisatie, bij velen beter bekend onder de vroegere naam 'Zuiddag' is er voor en door jongeren: ze stimuleert hen om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dit door hen bewust te maken rond belangrijke...

Twee jaar en half is Groen nu mee aan zet. Schepen Tom Roovers, Karin Struyf bij CNUZ en OCMWraadslid Chris Stryckmans werken elke dag om van onze stad iets moois te maken.

Op die korte tijd hebben we heel wat gedaan. Lees dit en onze vorige krantjes er maar eens op na. Veel resultaten zijn ook nog onderweg. De herinrichting van weg- en fietsinfrastructuur of de Grote Markt is...

Cnuz: dat is de nieuwe naam voor de huisvestingsmaatschappijen van Tienen, Landen en Aarschot die gaan fuseren. In 1920 werd de huisvestingsmaatschappij van Tienen opgericht, Landen en Aarschot volgden twee jaar later. Na bijna een eeuw zijn we aan verjonging toe.

De nieuwe naam en logo symboliseren deze nieuwe start. Het slakkenhuisje in het logo verwijst naar huisvesting. Cnuz...

De laatste 10 jaar is de werkloosheid in Tienen toegenomen. De stijging is het grootst bij mensen met minstens een diploma secundair onderwijs en hooggeschoolden. Werk aan de winkel dus.

Ook zien we dat het aantal mensen dat langer dan 1 jaar werkloos is gedurende de laatste 10 jaar bleef stijgen tegenover het Vlaamse gemiddelde. Ook wat betreft het aantal vacatures in Tienen...

Pagina's